COMSOL compatibility version 4.0 vs. 4.3

Thread index  |  Previous thread  |  Next thread  |  Start a new discussion

RSS FeedRSS feed   |   Email notificationsTurn on email notifications   |   1 Reply   Last post: March 14, 2013 9:57pm UTC
Jin wook Lee

Jin wook Lee

March 14, 2013 5:54pm UTC

COMSOL compatibility version 4.0 vs. 4.3

Hello,

I have been using COMSOL 4.0 until recently (I know it's pretty old but I had no complaint with 4.0) for a microfluidic fuel cell application.

Two weeks ago, the license finally expired and I had to install a new 4.3 in my computer. So I ran an old case that was originally created by 4.0 version to see if there is any issues. The convergence was fine and it looked totally OK until I investigated the results: the currents produced were far off from what I typically got using 4.0. I double checked everything in my setup and could not find anything wrong. Basically, I didn't change any settings/parameters but simply ran the old case files in the new version. Here is a list of modules used in my model:

-. Secondary Current Distribution

-. Free and Porous Media Flow

-. Transport of Diluted Species

Has anyone experienced this weird behavior between different versions of COMSOL? Does anyone know how to resolve this issue?

Your comments will be greatly appreciated.

thanks in advance,


Jin

Reply  |  Reply with Quote  |  Send private message  |  Report Abuse

Ivar Kjelberg

Ivar Kjelberg

March 14, 2013 9:57pm UTC in response to Jin wook Lee

Re: COMSOL compatibility version 4.0 vs. 4.3

Hi

I never rerun older version, but I build them up fresh in the new version. Furtherore I rather trust the later versions, until proven the contrary ;)

For me this is particularly the case for a "0" subrelease as these tend to be not that stable or have some typos in them this is ageneral rule I apply to all my software in use

--
Good luck
Ivar

Reply  |  Reply with Quote  |  Send private message  |  Report Abuse


Rules and guidelines